martes, 30 de mayo de 2017

Pujades de preu en les ordenances. La superioritat moral del 26,7%.

(article publicat el 18-11-2015, al diari digital: FetaSantFeliu)


La reducció del valor cadastral acollint-se a disposicions de l'Estat, és un encert de l'Equip de Govern (EG). No obstant això volem dir amb orgull que l'únic grup polític que portava al seu Programa la reducció del Valor Cadastral va ser Veïns per Sant Feliu. D'aquesta forma, els múltiples impostos que es basen en el V Cadastral quedaran afectats positivament
De la resta de decisions del EG no podem congratular-nos: 'congelar': preus públics, IBI, impostos i taxes ... és una aixecada de camisa al ciutadà.

Quan en lloc d'inflació hi ha deflació, a les ordenances fiscals els correspondria reduir la càrrega sobre els ciutadans. I això sabent que s'està prenent l'IPC com a índex, quan hauria de prendre's la variació d'ingressos mitjans.
Si en els últims 7 anys s'han erosionat ingressos i patrimonis (25% a 35%). Una Administració responsable haguere d'haver-se proposat reduir gradualment de forma important la càrrega ciutadana (incrementant l'ajuda social en tot el que fos necessari).

En negar-se a reactualitzar a la baixa l'IBI (i altres taxes i preus), s'està utilitzant l'IBI com a mecanisme de redistribució basant-se en una concepció barroera de la fiscalitat. Persones amb pocs ingressos però amb immobles antics veuen així delmats els seus ingressos per un Ajuntament que no vol entendre que els mecanismes redistributius ja li vénen dels fons que li transfereix l'Estat (i que en bona part s'originen en un IRPF (aquest si) redistribuidor).
Un partit sense capacitat per ser alternativa a Madrid (i per tant fer política redistributiva al IRPF), es dedica aquí a fer la seva particular ‘justícia redistributiva’ via mantenir una presió impositiva al nivell dels anys de la bombolla.

No diuen la veritat quan argumenten que es pugen càrregues a causa de la major despesa social. Mirin els presupostos.
Mentrestant i sense immutar-se, ens anuncien més de 6 M euros d'inversions, moltes d'elles supèrflues (o diferibles) en una crisi com l'actual (que ha comportat a uns 4000 sanfeliuencs haver de demanar ajudes socials). No és això un gran disbarat?

Volen fer-nos entendre que les inversions es paguen soles, pel mer fet que una part ve condicionada per transferències d'altres administracions i la resta són crèdits. Volen fer-nos entendre que no és possible reduir impostos via diferir/reduir inversions. Gran part de la seva argumentació és gairebé un insult a la intel·ligència dels ciutadans.
S'escuden en terminologies de comptabilitat administrativa alienes al ciutadà mitjà, i en la inèrcia administrativa (viratge del gran vaixell) per seguir com sempre (‘llenya al mico’).

Els ingressos i patrimoni de la gent estan al nivell de 2003, i cap a allí haurien de realinearse les ordenances i els pressupostos (afegint el plus de despesa social que hem d'atendre durant el temps que calgui). Gradualment si, amb un consens ampli també .... però sense entretenir-nos perqué ja anem tard.
Res d'això s'està fent. La minoria majoritària (IC EUiA) segueix 'erre que erre', fent i desfent al seu antull sense prendre en compte les opinions de altres grups polítics. La crossa política que li dóna el PSC (suposem que temporalment?), li és suficient (amb l'ajuda puntual d'algun despistat (en ordenances va ser JUNTS)) per obtenir en regidors el que no té en vots.

La minoria majoritària va perdre vots a mansalva el 24M, quedant-se en el 26,7% del vot emès no nul.
Amb només el 26,7% pretén passar-se pel folro els anhels de canvi (pluralitat, participació) que es van manifestar en les últimes municipals?
Amb només el 26,7% pretén donar una nova estocada a la disminuïda butxaca de la gent?.
Un 49,7% de vots emesos va ser favorable a reduir càrrega impositiva, però hi ha gent que creu que pot negar-lis contínuament sobirania als ciutadans e imposar la seva subjectiva ‘superioritat moral’. Fins a quan?

Finalment. Hauran vist que l'EG demana participació per decidir petites inversions (fins uns 0,4 M euros (7% del total)). És una finalitat benintencionada però buida, en el que tindran poc èxit ... perquè ..... Com es pot demanar participació als ciutadans, i al mateix temps negar-la a gran part dels seus representants recentment escolllits????

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Articulos legales que me afectan

EN CONSTRUCCIÓN    (Iniciado el 8 de octubre de 2018) Leyes y Reglamentos que tienen que ver con mi situación dentro de VPSF          ...