martes, 16 de mayo de 2017

Enfortir la democracia santfeliuenca

(article publicat el 10-4-2015, al diari digital: FetaSantFeliu)
...

Les forces polítiques locals donen els últims passos abans l'inici de campanya municipal. Els periodistes especialitzats tenen opinions dispars sobre el que s'esdevindrà, una vegada constatat que hi haurà més grups en lliça i que les xarxes virals i el denominat procés sobiranista tindran (potser) incidència.
Algun nou grup ha fet de les primàries el seu argument principal, fins i tot abans que es coneguessin els objectius que perseguien. D'igual forma, s'han creat a corre-cuita 'partits' que no tenen res a veure amb una estructura de partit.

Per part de les persones que hem creat el grup de 'Veïns per Sant Feliu' (VPSF), varem decidir en el seu moment fer-ho com a Agrupació d'Electors, refusant ser partit.
Estant entroncada VPSF amb el moviment ciutadà de SFLl, ens va semblar que el format 'partit' tenia connotacions que no serien enteses per les persones més properes.
L'Agrupació d'Electors és un format que expressa millor el que som: un grup de veïns amb trajectòria dins del moviment ciutadà, que creu arribat el moment de convertir-se en alternativa política.

No obstant això, les lleis que regeixen el nostre actual sistema polític, penalitzen de forma exagerada a les Agrupacions d'Electors, i exigeixen (en el cas de SFLl) recollir 500 signatures (compulsades amb còpies de dni) per poder presentar candidatura.
Encara i sent una oportunitat per estar en contacte amb els nostres conciutadans, és la veritat que la qüestió de cedir còpies de dni esdevé en molts casos una dificultat important.
I és que la deriva dels últims anys, amb casos de corrupció i estafes a dojo (vinculadas en molts casos al sistema polític), ha generat desconfiança (a l'hora de cedir dni's o altres informacions) i desestructurat el teixit social.
La resultant és que les lleis i l'entorn de crisi política i econòmica, es reforcen mútuament per agreujar i dificultar més i més l'exercici de la política com a activitat potenciadora d'equilibri i salut social.

(((Exemple: Tenim casos en els que hem demanat la signatura de candidats d'altres llistes, i ens hem trobat una resposta 'avantatjista' de no voler signar ... buscant potser torpedinar VPSF i que ni pugui presentar-se. Son comportaments de poca qualitat democràtica i son contribucions al despresti de la política.)))

Perquè la qüestió és: Té dret un grup de persones, amb trajectòria de lluita democràtica, amb objectius coneguts, a poder sotmetre el seu Programa polític a la ciutadania ... o no ho té?.
Si, com és obvi, ho tenen ... llavors: a que juguen els qui torpedinan la democràcia obstruint les seves bases?
Més encara: de que serveix haver anat sembrant, des d'alguna burocracia, dubtes sobre si aconseguiriem les 500 signatures?

Necessitem les 500 signatures, i les necessitem en pocs dies.
Faig una crida a totes els demòcrates de SFLl amb independència que vagin o no a votar-nos.
Una crida a totes les persones que respecten la trajectòria d'altres persones, estiguin o no d'acord amb les seves idees.
Una crida a els qui considerin que VPSF mereix tenir les mateixes oportunitats que qualsevol altra alternativa.
Una crida a els qui creuen que la democràcia és alguna cosa viva que cal cuidar cada dia, respectant tothom i deixant que el vot decideixi.

Necessitem el suport democràtic de les gents de SFLl, perquè això també enfortirà la vida política en el nostre municipi i perquè permetrà expressar-se a una alternativa que se sent viva, oberta, e il·lusionada per fer una aportació constructiva.

Dóna'ns el teu suport, emplena el formulari que trobaràs en el link: 'http://veinspersantfeliu.blogspot.com.es' i fes-lo arribar amb una còpia del teu dni (dues cares).







PD.- La còpia del teu dni serà tractada confidencialment, atenent-nos a la legislació de protecció de dades, i ((((abans deia: procedint a la seva destrucció una vegada s'hagi compulsat la signatura.)))) i ara hem de rectificar i dir: procedint un cop compulsades al arxiu en la Junta Electoral de Zona, seguint les disposicions electorals vigents

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Articulos legales que me afectan

EN CONSTRUCCIÓN    (Iniciado el 8 de octubre de 2018) Leyes y Reglamentos que tienen que ver con mi situación dentro de VPSF          ...